Polykarbonat

Polykarbonat är en utmärkt slagtålig och inbrottssäker plastskiva med en blank yta. Dess höga klarhet och ljusgenomsläpp gör den till ett utmärkt val för användning både inom- och utomhus. En viktig fördel med polykarbonat är dess UV-skydd, vilket innebär att den inte gulnar med tiden på grund av solens påverkan.

Ett exempel på polykarbonatets slagtålighet och motståndskraft mot påverkan är att kravallpolisens sköldar är tillverkade av polykarbonat. Detta visar på materialets höga pålitlighet och användbarhet i situationer där styrka och säkerhet är av yttersta vikt.

Repfria polykarbonat

Speciellt när det gäller innerfönster och andra rutor som regelbundet putsas och behöver vara inbrottssäkra, lämpar sig repfri polykarbonat mycket bra. Den repfria ytan gör att du kan rengöra skivan utan att oroa dig för att skapa repor. Dessutom, tack vare den inbrottssäkra egenskapen, är polykarbonat en utmärkt lösning för fönster som kräver extra säkerhet och skydd. Denna typ av plastskiva är näst intill omöjlig att slå sönder, vilket gör den till ett utmärkt val för olika säkerhetsapplikationer.