Polisen fick ett samtal från en inringare som meddelade att en stulen bil hade blivit parkerad nära Gröna Lund. Dessutom uppgav inringaren att föraren hade lämnat bilen och gick till fots från platsen.

Som svar på detta kallades flera polispatruller till området. Inringaren förseglade operatören på polisens ledningscentral med detaljerade uppgifter om förarens beskrivning och andra relevanta detaljer. Dessa detaljer var ovärderliga för att guida patrullerna korrekt.

Efter en tid av sökande lyckades polispatrullerna hitta mannen på taket eller vinden av en byggnad i närheten. Mannen greps av polisen och är nu misstänkt för flera brott, inklusive tillgrepp av fortskaffningsmedel (stöld av bil), försök till våld mot tjänsteman (polisen), grov olovlig körning, drograttfylleri (körning påverkad av droger) och ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Polisens snabba svar på inringarens information och deras samordnade arbete ledde till att den misstänkta förövaren kunde gripas och flera allvarliga brottsanklagelser kunde riktas mot honom.

 

Källa: http://polisen.se